Ijesztően könnyű az új Alfa kupé

2013.03.05. 15:49

Minden kiderült az Alfa Romeo új hátsókerék-hajtású kupéjáról, a 4C-ről. Mindössze 895 kilós a sportkocsi.

További képekért kattintson!Forrás: Alfa Romeo

 

Genfben a korábbi hírek után végre minden kiderült az Alfa Romeo új kis sportkocsijáról, a 4C-ről. Csak annyi titok maradt a kiállításra, hogy hány kilós a kupé, amelyről korábban annyit árultak el, hogy egy lóerejére kevesebb mint négy kiló jut.

További képekért kattintson!Forrás: Alfa Romeo

 

A hivatalos sajtóanyag szerint a 4C tömege mindössze 895 kilogramm, így az 1,75-ös, 240 lóerős turbómotor valószínűleg igazi élményautót csinál belőle. Százas tempóra 4,5 másodperc alatt gyorsul a kis kupé, amely minden bizonnyal gyorsan gyűjt majd magának nagy rajongótábort. Az ár még nem publikus, de valószínűleg nem lesz olcsó az autó, amelyből ezer darabra limitált különkiadás is készül Launch Edition néven a piaci start tiszteletére.

További képekért kattintson!Forrás: Alfa Romeo

 

A 4C-t az Alfa Romeo mérnökei tervezték, de a Maserati modenai üzemében készül. Az intenzív szénszálas anyag- és alumíniumhasználattal a lehető legkönnyebbre tervezett, sportülésekkel felszerelt kupé hosszúsága nem éri el a 4 métert, szélessége 200 centiméter. A 118 centis magasság és a 2,4 méter alatt maradó tengelytávolság is kiemelik a modell kompakt méreteit.

További képekért kattintson!Forrás: Alfa Romeo