Mérgező lehet több BMW, Audi és Mercedes

mercedes a osztály bmw 120d
Vágólapra másolva!
A rezgéscsillapítóban használt aszfalt mérgező anyagokat bocsát ki magas hőmérsékleten néhány nyugati automárka Kínában gyártott típusainál. Érintett az Audi, a Mercedes és a BMW is.
Vágólapra másolva!

A kínai központi televízió szerint féltucat, Kínában gyártott, de nyugati márkájú luxusautó-típus bizonyítottan egészségre káros anyagokat tartalmaz.

A Pekingi Vegyészmérnöki Egyetem által elvégzett vizsgálat adait szerint a mintákban komoly mennyiségű aszfaltot találtak, mely magas hőmérsékleten mérgező anyagokat, így kén- és különböző nehézfém-származékokat, bocsát ki magából. Az aszfalt ugyanakkor olcsóbb a környezetbarát helyettesítőinél, például a guminál, így a három nagy autógyártó - eladási statisztikáit alapul véve - sokmilliárd forintnyi jüant takaríthat meg évente az aszfalt használatával.

Az érintett márkák közt az Audi A6 és Q5, a Mercedes-Benz C és E osztálya, valamint a BMW 3-as és 5-ös sorozata szerepelnek, mindegyiket az uóbbi három évben gyártották kínában.A riport szerint a vizsgálatot megelőzően számos autóvezető panaszkodott furcsa illatokra autójában, s ugyanígy megmagyarázhatatlan eredetű betegségekre is.