A Red Bullt támogató, Nissanhoz tartozó márka teljesítményigazgatóvá nevezte ki a mostanában rosszul halló háromszoros világbajnokot.

Forrás: Infiniti

Az Infiniti bejelentette, hogy Sebastian Vettelt kinevezték Director of Performance-nak, azaz teljesítményigazgatónak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy még aktívabb szerepet vállal majd az utcai autók fejlesztésében, mint eddig.

Vettel eddig két modell fejlesztésénél működött közre: az FX 50 Vettel Editiont el is nevezték róla, azonban az új Q50 volt az, ahol már a tervezőmunka kezdetétől számítottak a véleményére a futóművel és a vezethetőséggel kapcsolatban. Igaz, az elektromos kormányzással rendelkező Q50 tesztelésébe Sébastien Buemit, a Red Bull tartalék versenyzőjét is alaposan bevonták, többek között a nürburgringi és az előszezoni F1-es tesztek alatt végzett barcelonai teszteken is.

 

 

"Az Infiniti Q50 fejlesztésében való részvétel nagyon különbözött attól a vezetési munkától, amihez hozzászoktam, de ugyanúgy közelítettem meg, ahogy a Forma-1-es autó fejlesztését" - mondta Vettel.