Százezer Mercedes készül Kecskeméten az idén

Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója szerint a cég hosszú távra rendezkedett be Magyarországon. Az idén százezer autó legyártása a cél.

A Mercedes-Benznek hosszú távú céljai vannak Kecskeméten, ezt támasztja alá az is, hogy a jelenlegi gyárterület másfélszerese áll rendelkezésre egy esetleges bővítés esetére - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Klein szerint a cég nem azért vásárolt ekkora területet, hogy kihasználatlanul hagyja, de a bővítésről még nem született döntés.

Forrás: Mercedes

A gyárban a Mercedes-Benz B osztály mellett január 25-én megkezdődött a kizárólag Kecskeméten gyártott CLA előállítása, április 13-án elindult a piaci értékesítés is. A gyárigazgató büszke arra, hogy az első évben sikerült elérni a kitűzött 40 ezres darabszámot a Mercedes B osztályból. Klein nyilatkozata kissé meglepő, mert a Mercedes-Benz nem szokta kommunikálni, hogy hány darab gépkocsit gyárt, most viszont az is kiderült, hogy 2013-ra a cél összesen több mint százezer B osztály és CLA összeszerelése.