Skodákkal a legelégedettebbek a brit autósok

Vágólapra másolva!
A JD Power brit vevőelégedettségi felmérésében a Skoda Superb gyűjtötte a legtöbb pontot. A gyártóknál a Jaguar a kedvenc.
Vágólapra másolva!

A JD Power brit részlege elkészítette szokásos autós vevőelégedettségi felmérését. Az adatgyűjtésben összesen 16 ezer, egy-hároméves autót hajtó személy vett részt, de csak azok a modellek kerülhettek fel a listára, amelyeket legalábbi évi négyezres darabszámban értékesítenek.

A gyártók között hazai márka nyert, a Jaguar 82,7 százalékos eredménnyel került az első helyre, megelőzve a 81,8 százalékos Lexust, a 81 százalékos Hondát és a 80,9 százalékos Skodát. Az első tízbe (holtversenyek miatt 11-be) a Mercedes-Benz, a Land Rover, a Volvo, a Toyota, a Nissan, a Seat és a Volkswagen fért még be.

A modelleket vizsgálva valósággal tarolt a Skoda: az első helyet a Superb szerezte meg 83 százalékos eredménnyel, megelőzve a 82,8 százalékos Yetit, és a 82,7 százalékos Jaguar XF-et. A további sorrend Citroën DS3, Lexus RX, Honda Jazz, Volkswagen Passat CC, Volvo S60/V60, Lexus IS, Mercedes-Benz B osztály és Toyota Prius volt.