A német tulajdonos igen stílszerűen a Mlada Boleslavban lévő Skoda-múzeumba gurult be, amikor a számláló elérte az egymillió kilométert, azaz csak majdnem.

Állítólag a kötelező szervizeken túl nem kellett az autóhoz nyúlni. Eredeti a kuplung, a váltó, a motor és a kipufogórendszer isForrás: Skoda

A németországi Sprockhövelben élő Peter Kirchhoff még 2000 nyarán vett egy ezüst színű Skoda Fabia 1.9 TDI-t. Akkor valószínűleg még ő sem sejtette, hogy 13 év múlva bekerül a hírekbe, mert az elmúlt évek alatt kerek egymillió kilométert tett meg az autójával. Elmondása szerint a kötelező szervizeken túl nem nagyon kellett az foglalkozni autóval, amely csak egyszer robbant le vele 305 ezer kilométerrel az órájában. Akkor egy elporladó elektromos vezeték okozta a gondot.

13 év kellett ennyi kilométerhez, a félmilliós határt 2007 júliusában érte elForrás: Skoda

Kirchoff igen stílszerűen ünnepelte meg az egymilliós futásteljesítményt, ugyanis pont úgy futott be a cseh márka Mlada Boleslavban található múzeumába, amikor a számláló elérte a 999 999-es értéket. Mivel többet nem tud mutatni az óra Kirchhoff ezentúl a napi kilométer számlálóval követi nyomon a futásteljesítményt. A tervei szerinte addig használja az autóját, amíg meg nem jelenik a Fabia harmadik generációja, utána viszont felajánlja a Skoda-múzeumnak.