Rossz benzintől robbantak le a pécsi autósok

benzin, E85, üzemanyag, áremelés, alternatív üzemanyag, töltőpisztoly egy budapesti benzinkúton
Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított a Mol, mert egy pécsi benzinkútnál több autós is lerobbant tankolás után. 
Vágólapra másolva!

A pécsi Komlói úton lévő Mol-kútnál tankolt 95-ös benzint a bama.hu egyik olvasója július 18-án, de a benzinkúttól néhány méterre lerobbant autójával. Többen jártak ugyanígy, sőt sokan már beindítani sem tudták autójukat a tankolás után. A tulajdonosok panasszal fordultak a kutat üzemeltető Mol felé, egyúttal kártérítést is követelnek.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

A Mol a lapnak küldött válaszában azt írta, hogy "minden panaszt komolyan vesz és kivizsgál, amely termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatos", az ügyben minden részletre kiterjedő vizsgálat indult. Ez hosszabb időt vehet igénybe, de az eredmény megérkezéséig a lehetséges okokról nem kíván találgatásokba bocsátkozni a cég. Amennyiben a kártérítési igények jogosak, a Mol fizetni fog.

Egy pécsi szakszerviz szerint komoly meghibásodás nem történt: a két hozzájuk beszállított autóból leengedték a benzint, kitisztították az üzemanyagrendszert, az új benzinnel pedig gond nélkül elindultak az autók. Valószínűleg szennyeződés kerülhetett a tartályba, a szerelők szerint legalábbis a leengedett üzemanyag nem is hasonlított benzinre.