A Porsche a legmenőbb autó

Porsche Panamera
Vágólapra másolva!
A J.D. Power felmérése szerint az amerikai autóvásárlók a Porsche-féle életérzést szeretik a legjobban.
Vágólapra másolva!

Van a J.D. Powernek egy furcsa felmérése, amelyben nem vevőelégedettséget vizsgál a cég, hanem több faktor figyelembe vételével azt próbálja kideríteni, hogy melyik a legmenőbb autó a piacon. A vizsgálatot tényleges vásárlók, és nem katalógusok felett nyálat csorgatók körében végzi a piackutató, a kérdéseket a vásárlást követő első negyedévben teszik fel.

Az amerikai vevők körében végzett kutatás szerint a vevők - az előző évhez hasonlóan - a Porsche-féle életérzést (az alacsony eladási számok miatt az exkluzív márkákat, mint a Ferrari, Lamborghini és társai nem vizsgálták) szeretik a legjobban. Ezerpontos skálán a Porsche 884 pontot szerzett, megelőzve az Audit és a BMW-t, amelyeknek 857, illetve 854 pontot osztottak ki a vevők.

Forrás: J.D. Power

A Land Rover 853 ponttal szerezte meg a negyedik, a Lexus 847 ponttal az ötödik helyet. A listát a "legvonzóbb autómárkák" felsorolásaként (a felmérés rövidítése is a szó angol megfelelőjére erősen hasonlító APEAL) is lehet értelmezni, ebből a nézőpontból a Smart helyzete elég elkeserítő: a Daimler miniautó-márkája 739 ponttal került az utolsó helyre.