Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az első hivatalos képeket a Frankfurti Autószalonon bemutatkozó GLA-ról a Mercedes-Benz.
Vágólapra másolva!

Ugyan csak szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon esedékes a legújabb Mercedes bemutatása, a legfontosabb adatok máris publikusak a német márka legkisebb SUV-járól. Mondjuk, sok rejtegetnivaló amúgy sem volt a kompakt szabadidő-autóval kapcsolatban, a GLA pontosan a várakozásoknak megfelelően néz ki: olyan, mint egy magasított, lábujjhegyen álló, felfújt A-osztály.

Forrás: Mercedes-Benz

A karosszéria vagányabb domborításokat kapott, nagyobbak a felnik, síneket csavaroztak a tetőre, összességében mégsem látszik óriási változás az A-osztályhoz képest. A GLA 4417 milliméter hosszú, 1804 milliméter széles és 1494 milliméter magas, és még SUV-ként is remek, 0,29-es aerodinamikai együtthatóval rendelkezik.

Forrás: Mercedes-Benz

A csomagtartó 421 literes, az üléstámlák ledöntésével 836 literesre nő a raktér kapacitása. Elérhető egy úgynevezett Load Compartment csomag is, amely a hátsó támlák teljes ledöntése nélkül, csupán dőlésszögük állíthatóságával ad hozzá 60 litert a csomagtartó méretéhez.

Forrás: Mercedes-Benz

A GLA 200-ba a 156 lóerős, 1,6-os benzinmotor kerül, a GLA 250 a 211 lóerős kétliteressel érkezik. A GLA 200 CDI a 136 lóerős 2,2 literes dízelt kapja, a GLA 220 CDI-ben 170 lóerőt tud a motor. Ezek a számok mind ismerősek az A-osztály kínálatából, vagyis nincs igazi újdonság. A GLA 250 és a 220 CDI összkerékhajtással is rendelhető. A frankfurti bemutató után máris rendelhető lesz az autó, az első darabokat jövő év elején kapják meg a vevők.

Forrás: Mercedes-Benz