Kínos baki az elektromos BMW-vel

bmw i3
Vágólapra másolva!
Az i3-as töréstesztje csak négycsillagos lett. Az új Nissan Note-é szintén.
Vágólapra másolva!

Összesen tizenegy autó törésteszt-eredményét hozta nyilvánosságra a független Euro NCAP, a legkellemetlenebb meglepetés a BMW-t érte. A németek elektromos kisautója, az i3-as csak négy csillagot szerzett a maximális öt helyett - az autót éppen forradalmiként eladni próbáló marketingosztálynak ez elég nagy pofon lehetett.

Forrás: Euro NCAP

A felnőtt- és gyermekvédelemmel nincs nagy baj, 86 és 81 százalékos eredménnyel zárt az autó, ettől még simán lehetett volna ötcsillagos. Az egy csillag mínusz elsősorban a mindössze 57 százalékos gyalogosbiztonsággal magyarázható, és a biztonsági kiegészítőkre is csak 55 százalékot kapott az autó. A BMW-hez hasonlóan a Nissan feje is fájhat, az új Note szintén csak négy csillagot kapott (86, 82, 58 és 70 százalék), ahogy a Ford EcoSport, a Volkswagen T5 és egy korábbi kínos légzsákos fiaskó (három csillag) után újratesztelt Mercedes-Benz Citan is.

Ötcsillagos minősítéssel zárt a Ford Tourneo Connect, az Infiniti Q50, a Maserati Ghibli, a Mazda3, a Mitsubishi Outlander PHEV (konnektoros hibrid), valamint a Peugeot 308-as. A részletes eredmények itt találhatók.