Eltűnik a Punto a Fiat kínálatából

Vágólapra másolva!
Kilencmilliárd eurós beruházással fejleszt új modelleket a Fiat, és költözteti néhány típusa gyártását Olaszországba. Ötajtós 500-as váltja a Puntót.
Vágólapra másolva!

A Fiat a prémiummodellek gyártását szeretné Olaszországra összpontosítani. Jövőre tervezik bemutatni az 500-as új verzióját, valamint egy új Jeepet és az Alfa Romeo 4C kabriót. A 159-utód Alfa Romeo Giulia négyajtós szedán szintén Olaszországban készül majd, gyártása 2016-ban kezdődik.

A Bloomberg hírügynökséget tájékoztató forrás szerint a Punto kisautót az 500-as (az 500L melletti újabb) ötajtós változata váltja fel, ez viszont Lengyelországban készül majd. A Punto 2007-ben még 31 százalékát adta a Fiat európai eladásainak.

Már nem olyan népszerű a Punto, mint pár éve Forrás: Fiat

A Fiat a negyedik egymást követő évben veszített piaci részesedéséből Európában, elsősorban az új modellek hiánya miatt. Az európai autógyártók szervezete, az ACEA (European Automobile Manufacturers' Association) adatai szerint tavaly a csoport 47 százalékkal kevesebb autót adott el a régióban, mint 2009-ben, piaci részesedése pedig ezalatt 9,3 százalékról 6,2 százalékra csökkent.