300 millióért eladó Paul Walker filmes autója

Vágólapra másolva!
Eredetileg harmadennyiért kínálták, de a színész halála felverte az árat.
Vágólapra másolva!

Egy németországi kereskedés egymillió euróért (300 millió forint) árulja azt a Nissan Skyline GT-R R34-est, amellyel a tragikus körülmények között elhunyt Paul Walker is furikázott a Halálos iram című filmben, a Halálos iramban széria negyedik részében.

A forgatáshoz nyolc Nissant vett a stáb, de azokat egyenként, motor nélkül, úgynevezett kit carként "csempészték" be az országba. Ennek oka, hogy az amerikai előírásokkal köszönőviszonyban sem volt az autó, amelyet eredetileg is csak a japán piacra fejlesztettek.

Nyolcból egy maradt

A forgatást elvileg egyetlen példány élte túl, de csak egy ideig maradhatott az országban, mert a hatóságok az ügyeskedés ellenére rátaláltak, ahogy sok más, hasonló módon az országba került Skyline-ra. Az ultimátum úgy szólt, hogy hatvan napon belül exportálni kell az autókat, ellenkező esetben megsemmisítik őket.

Így került az állítólag Paul Walker által is vezetett GT-R Németországba, eredetileg 300 ezer euróért kínálták. Walker halála után ugrott egymillióra az ár, de valószínűleg nincs nagy tolongás érte - vagy éppen ellenkezőleg, már el is kelt, mert a hirdetés időközben eltűnt a mobile.de oldalról.