Nem a Porsche műszaki hibája okozta Walkerék halálát

Vágólapra másolva!
A gyorshajtás okozhatta a tragédiát, a kiégett roncsból három működő adatrögzítő is előkerült.
Vágólapra másolva!

Nem a Porsche műszaki problémája okozta Paul Walker színész halálos balesetét - ezt állapították meg az ügyben vizsgálatot folytató szakértők. A szakvélemény azt is kizárta, hogy az autó karambolját valamilyen úthiba vagy az útra került hulladék okozta volna. Walker, a Halálos iramban-filmek sztárja utasként szenvedett halálos balesetet, amikor november 30-án a 2005-ös Porsche Carrera GT-jük nekirohant egy közlekedési lámpának és egy fának egy Los Angeles-i ipari park területén. A tragédiában Walker barátja, az autót vezető Roger Rodas pénzügyi tanácsadó is elhunyt.

A hatóságok azt valószínűsítik, hogy az autó sebessége játszhatott szerepet a tragédiában, a pontos adatok azonban csak januárban derülnek ki. A szakvélemények korábban azt is megemlítették, hogy ezt az autótípust nagy kihívás vezetni.

A 612 lóerős Porsche az ütközéstől a felismerhetetlenségig összetört és ki is égett, de három adatrögzítő berendezése épen maradt, ezek vizsgálatából jutnak értékelhető adatokhoz a nyomozók. Mivel nagyon ritka autóról van szó, a Porschétól is segítséget kértek. A szakemberek egyelőre név nélkül nyilatkoztak, mivel a vizsgálat még folyik.

A 38 éves Rodas és a 40 esztendős Walker rajongtak az autósportért, társtulajdonosai voltak egy autóversenyző csapatnak, Rodas maga is indult autóversenyeken, professzionális szinten vezetett, idén részt vett a 10 Pirelli World Challenge GTS versenyben. A színész éppen a Halálos iramban sorozat hetedik darabján dolgozott, amely jövőre került volna a mozikba. A tragédia nyomán a Universal Pictures felfüggesztette a forgatást és még nem döntötte el, hogy Walker halála után hogyan folytassa a produkciót.