Egyliteres motor a megújult VW Polóban

vw polo
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon mutatkozik be a frissített Volkswagen Polo, amelynek külseje változott a legkevesebbet.
Vágólapra másolva!

A képek alapján ugyan nem feltétlenül egyértelmű, de ez bizony a megújult Volkswagen Polo, amely a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A minimális külső módosítások mellett az utastérben új, háromküllős kormánykerék, módosított műszerfal és középkonzol jelent meg.

Forrás: Volkswagen

Műszakilag több a változás: többféle vezetéstámogató rendszer mellett megjelent az opcionális Sport Select felfüggesztés, amely kétféle beállítást kínál, és persze lecserélték a motorokat is. Új a kínálatban a 90 lóerős, háromhengeres egyliteres TSI, amely Polo TSI BlueMotion néven kerül a kereskedésekbe. Átlagfogyasztása 4,1 liter.

Forrás: Volkswagen

Alapmotor az átdolgozott, 60 lóerős 1,2-es, a fogyasztását 21 százalékkal csökkentették. Kérhető 75 lóerős változatban is, amely ötlóerős ugrás a kifutó modellhez képest. Turbós 1,2-es 90 és 110 lóerős változatban rendelhető, a hengerlekapcsolós 1,4-es TSI 150, a Polo GTI 190 lóerővel érkezik.

Forrás: Volkswagen

A dízeleknél komplett sorcsere történt, három 1,4-es váltja a korábbi 1,2-eseket és 1,6-ost: a trió teljesítménye 75, 90 és 105 lóerő.