Eladták a Nürburgringet

nürburgring
Vágólapra másolva!
Hivatalosan is új tulajdonosa van a Nürburgringnek, a vevő a düsseldorfi székhelyű Capricorn Development. Százmillió euróba került a pálya.
Vágólapra másolva!

Az utolsó pillanatban, valóban percekkel a licit lezárása előtt leadott ajánlattal a düsseldorfi Capricorn Development vásárolta meg a csődbe ment Nürburgringet. A Capricorn 77 millió eurót (24 milliárd forint) fizet a pályáért, ezen felül további 25 millió eurós (8 milliárd forint) beruházásra vállalt kötelezettséget. A cég január 1-jével válik a pálya teljes jogú tulajdonosává.

Az új tulajdonos nem tervez változtatást a pálya működtetésében, aki kifizeti a beugrót, kedvére állatkodhat

A Capricorn a beruházásokon kívül nem tervez változtatást a pálya működtetésében, a Nordschleife továbbra is bármikor látogatható lesz. A cég elsődleges célja egy technológiai központ kialakítása a Nürburgring területén belül, új vállalkozásokat is a környékre szeretne csábítani. A Capricorn jelenleg is működtet irodát a Nürburgringen, könnyűsúlyú alkatrészeket szállít autógyártóknak és versenyistállóknak.

A Capricorn a Nordschleife mellett a Forma-1-es pálya tulajdonásává is vált, ezzel együtt nem biztos, hogy a Német Nagydíj visszatér a pályára. A Nürburgringet Bernie Ecclestone is szerette volna megkaparintani, az üzletember a Német GP visszatérését korábban attól tette függővé, hogy "ki az új tulajdonos." A Nürburgring 2012 júliusában ment csődbe, tavaly nyár óta keresték az új tulajdonost.