Új Suzuki Esztergomból

Suzuki iv-4
Vágólapra másolva!
A nyár elején indul egy iV-4 nevű szabadiőautó előszériájának összeszerelése Esztergomban.
Vágólapra másolva!

A Magyar Suzuki Zrt. a nyár elején megkezdi legújabb modellje, az iV-4 prototípusának összeszerelését, míg a sorozatgyártás várhatóan 2015 elején indul az esztergomi gyárban – jelentette be Hiszasi Takeucsi vezérigazgató egy budapesti sajtótájékoztatón. Az iV-4 gyártásának felfuttatásával párhuzamosan fokozatosan leáll a nyolcéves SX4 gyártása.

Tavaly ősszel, a Frankfurti Autószalonon mutatták be az iV-4 nevű tanulmányt. Természetesen a szériaváltozat jóval visszafogottabb lesz. Tavaly 161 106 autót gyártottak az Esztergomi Suzuki-gyárban, 3,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban Forrás: Origo

A tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott iV-4-et a Vitara utódjának szánják, és egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy 4,215 méter hosszú, tehát néhány centi híján akkora, mint egy S-Cross, ám a Suzuki szerint mégsem lesznek konkurensek, mert az iV-4-et azoknak szánják, akiknek fontos a fejlett hajtáslánc, tehát a jó terepjáró-képesség, de mindezt egy divatos csomagolásban szeretnék megkapni.