Halálos veszélyt jelenthetnek az önjáró autók

ford önjáró autó
Vágólapra másolva!
Az FBI szerint a terroristák számára igazi ajándék a technológia.
Vágólapra másolva!

Noha lassan minden valamire való autógyártónak van önjáró prototípusa, a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) szerint a technológia utcai megjelenése rengeteg kockázatot jelent. Az FBI egy jelentésben arra figyelmeztetett, hogy az önjáró autók halálos veszélyt jelenthetnek, így az utcára engedésük hosszadalmas jogi procedúra lesz.

Szinte az összes nagyobb autógyárnak már most is van önjáró autója, "csak" a jogi környezetet kell hozzá megteremteni. Első körben az autópályákon veheti át az automata az irányítást, ez már néhány éven belül megvalósulhat Forrás: Ford

Az FBI többek között a rendőröket félti, az önjáró autók jelentősen megnehezíthetik például az autós üldözéseket. A technológia segítségével a bűnözöknek nem kell figyelniük a vezetésre, így rázós helyzetben minden figyelmükkel arra koncentrálhatnak, hogyan lőjék ki az őket üldöző rendőröket. Emellett a terroristák is soha nem látott lehetőségekhez juthatnak a bombák célba juttatásával. Mindezeket figyelembe véve az FBI úgy becsüli, a szükséges jogszabályok megalkotása öt-hét évig el fog tartani.