Biztos, hogy egy Ferrarit lát a képen?

Ferrari Italia 458 replika
Vágólapra másolva!
Az eredeti árának töredékéért lehet nagyot villantani, csak ne parkoljunk egy igazi mellé. 
Vágólapra másolva!

Egy angol használatautó-hirdetési oldalon bukkant fel az alábbi képeken látható Ferrari Italia 458-asnak mondott autó, ami első blikkre tényleg úgy fest, mint egy igazi, de a részleteket figyelve, kiderül, hogy egy replikával van dolgunk.

Ritkán látni ilyen jól sikerült replikát, de ha jól megnézzük, azért látszik, hogy keskenyebb és magasabb az igazinál Forrás: autotrader.co.uk

Bár a hirdetés címében nem, csak a szövegben jelzik, hogy egy átépítésről van szó, a címben a motor lökettérfogatára utaló 2.5-ös szám már gyanút ébreszthet, mert az eredetiben egy 4,5 literes V8-as motor van. Sok technikai paramétert nem árulnak el az autóról, mindössze annyit lehet tudni, hogy egy 2,5 literes, V6-os motort építettek a hátsó ülések mögé és 51 ezer mérföld, azaz mintegy 80 ezer kilométer van az órájában, és az ismeretlen donor autót 2000-ben gyártották.

Nagyon igényesen oldották meg a motorteret is, egy az egyben úgy néz ki, mint az igazi Forrás: autotrader.co.uk

A hirdetésben megemlítik azt is, hogy sok eredeti Ferrari-alkatrészt is felhasználtak az építéséhez, ami hihetőnek tűnik, mert az utastér is egész jól sikerült. Az igényes kidolgozást az ár is tükrözi, 38 ezer angol fontot kérnek érte, ami a jelenlegi árfolyamon számolva bő 15 millió forintot jelent. Ennyiből egyébként már bátran lehet szemezgetni az igazi Ferrariak között is, igaz jóval régebbieket kapni, drágább fenntartással is lehet számolni, de nem okoz kellemetlen pillanatokat, ha mellénk parkol egy igazi 458 Italia.

Látszlólag innen is minden stimmel Forrás: autotrader.co.uk