Fél másodperccel jobban gyorsul az új BMW X5 és X6 M

bmw x5 m x6 m
Vágólapra másolva!
Plusz húsz lóerő, fél másodperccel jobb gyorsulás.
Vágólapra másolva!

A BMW M csoportja bemutatta az X5 és X6 M második generációját, amelyek formailag a szokásos mértékben különböznek az alapmodellektől. A két szabadidő-autó a nyolcfokozatú M Steptronic automataváltóval 4,2 másodperc alatt katapultál százas tempóra, az előző modellekhez képest ez fél másodperces javulást jelent.

Forrás: BMW

A 4,4 literes, duplaturbós V8-as motor mostantól 575 lóerős a két SUV-ben, ez húszlóerős plusz jelent az elődmodellekhez képest. Még nagyobbat nőtt a nyomaték, 680 helyett már 750 Nm áll az adatlapon, amelyre széles, 2200-5000-ig tartó fordulatszám-tartományban lehet számítani.

Forrás: BMW

A BMW dolgozott a fogyasztással is, hogy a számok szebbek legyenek a katalógusokban, a két autó most a gyári mérés szerint 11,1 litert fogyaszt száz kilométerenként, húsz százalékkal kevesebbet, mint korábban. A futómű feszesebb lett, a hasmagasság egy centivel csökkent, alapáras az adaptív futómű és kormányzás. Hátulra önszintező légrugózás került.

Forrás: BMW

BMW M Laptimer néven egy okostelefonos alkalmazás is készült az autókhoz, az iDrive-on keresztül is működtethető app a sebesség mellett a hossz- és keresztgyorsulást is képes megjeleníteni az állatkodásra kiszemelt pálya alaprajzán.