Kígyót talált az autójában – 10 ezer forintos kép

kígyó
Vágólapra másolva!
Olvasónk egy potyautasra bukkant az autójában. Az aprócska kígyó valószínűleg egy kis melegségre vágyott, de végül kirakták a szűrét. Az Origo olvasóját 10 000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal jutalmazzuk.
Vágólapra másolva!
Forrás: Szegő András

„A képeken látható kígyót egyik délelőtt találtam az autómban, amint a műszerfalon napozott. A róla készült fotókat több állatorvosnak is elküldtem, de néhányan nem vettek komolyan (gondolom azt hitték vicc az egész), aki válaszolt, azt írta, vigyem be, a másik, hogy Magyarországon nem őshonos kígyó. Végül nem derült ki, hogy pontosan milyen fajról van szó, fél nap közös kocsikázás után meg kellett szabadulnom tőle, mert a nejem nem volt hajlandó beülni az autóba. Egyébként nem volt egyszerű kirakni a szűrét, mert elég ragaszkodó volt. Gondolom terráriumból szökhetett ki, és melegedni mászott be az autómba a VIII. kerületi Tisztviselőtelep családi házas részén” – írta nekünk a három kép mellé Szegő András, akit ezért egy 10 000 forintos ClickShop vásárlási utalvánnyal ajándékozunk meg.

Forrás: Szegő András

A képeket mi is elküldtük több szakértőnek és – bár a felvételek nem túl jó minőségűek – mégis az a legvalószínűbb, hogy egy nálunk is honos kockás sikló (Natrix tessellata) mászott be az autóba melegedni. Erről a fajról azt kell tudni, hogy a sokkal ismertebb vízisikló közeli rokona, olyannyira, hogy ez a faj is vízben tölti élete nagy részét, ahol békák és halak után kutat. Strandolók, horgászok gyakran találkozhatnak vele állóvizeink part menti nádasában vagy a kövek között, amint a sneciket hajkurássza.

Profi önvédelemből

Nem jár jól vele, aki meg akarja fogni, mert vész esetén bűzős váladékkal próbálja magát kevésbé kívánatosnak mutatni, de ha ez sem jön be, B tervként halottnak is előszeretettel tetteti magát. Akárcsak az összes nálunk honos kígyófaj, a kockás sikló is száraz, meleg helyet próbál magának keresni a téli álmához, így eshetett a választása olvasónk autójára, ami – kígyószemmel – eszményi telelőhely, mert az összes fentebb támasztott kritériumnak megfelel. Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy mit keresett ez a kis sikló a nyolcadik kerületi Tisztviselőtelepen.

Forrás: Szegő András

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételeit felhasználjuk, akkor 10 000 forintos ClickShop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg. További részleteket itt olvashat!