Eladásra hirdeti egy dél-floridai zálogház és autókölcsönző azt az 1968-as évjáratú fehér Ferrari Testarossát, amellyel az 1980-as évek nagysikerű akciósorozatának két főhőse, James "Sonny" Crockett (Don Johnson) és Ricardo "Rico Tubbs” (Philip Michael Thomas) nyomozó száguldozott a floridai utakon. A kocsit 1,75 millió dollárért (456 millió forintért) kínálják az eBayen.

A társaság két éve vette meg a Ferrarit egy magánszemélytől, aki még 1991-ben vásárolta a sorozat producerétől.

Forrás: ebay.com

A kocsi elég megkímélt lehet, mert csak 25 750 kilométer van benne, és végig garázsban állt. Extrákban sincs hiány, van benne például beépített Motorola-telefon, amit a zsarupáros is használt az NBC csatornán 1984 és 1989 között futó krimisorozatban.

A forgatásokon eredetileg egy Ferrari-utánzatot használtak, de amikor az olasz sportkocsigyár alapítója, Enzo Ferrari megtudta ezt, felszólította a filmstúdiót, hogy használjanak valódi Ferrarit. A producerek végül beszereztek két fekete 12-hengeres Testarossát, amelyeket később átfestettek fehérre.

A másik Miami Vice-féle Ferrari egy dél-floridai gyűjtő birtokában van. Az eladásra kínált példányra január 7-ig lehet licitálni.