Durva árcsökkentés a Ladánál

lada kalina
Vágólapra másolva!
Németországban átszámítva 700 ezer forinttal lett olcsóbb a Kalina kombi. Nálunk importőr híján továbbra sem forgalmazzák, pedig a Dacia Logan MCV-nél is olcsóbb lehetne.
Vágólapra másolva!

Komoly árcsökkentést hajtott végre Németországban a Lada, a Kalina kombi ára egyik napról a másikra 2540 euróval csökkent. Akinek ez minden vágya, mostantól már 6950 euróért (2,1 millió forint) megveheti a kombit az 1,6-os, 87 lóerős (140 Nm) benzinmotorral és ötfokozatú kézi váltóval. Ezzel a piac legolcsóbb családi autójává vált, a Dacia Logan MCV alapára 7990 eurótól indul.

Forrás: Lada

Az autóhoz csak opciós felszerelés a távirányítós központi zár, vagyis nem kényeztet luxuskivitellel. Magyarországon évek óta nincs hivatalos Lada-importőr, de egyes kereskedések foglalkoznak Nivák behozatalával 3,3-3,4 millió forint körüli áron. Ezek haszonjármű kivitelben is kaphatók, így az áfát és a regisztrációs adót meg lehet spórolni. Hasonló trükkön gondolkodik a korábbi cikkünkben bemutatott UAZ Hunter magyar képviselete is, így a vám dacára is versenyképessé lehetne tenni a dzsip árát.