Döbbenet, hogy ebben az autóban meghalt valaki

accord légzsák
Vágólapra másolva!
Az amerikai Carlos Solis tavaly vásárolt, 2002-es Honda Accordjával halálos balesetet szenvedett januárban. Nem tudta, hogy az autóban hibás lehet a légzsák, amely megölte.
Vágólapra másolva!

Carlos Solis autójának nagyjából 40 km/h-s sebességgel ütközött neki egy másik autó januárban, mégis halálos sérülést szenvedett a képen látható autóban. A tragédiát a Takata egyik hibás légzsákja okozta, amelynek felfújómodulja az ütközéstől szétrobbant, az egyik repesz pedig elvágta a vezető torkát, akit a gyors segítség ellenére sem lehetett megmenteni. A család pert indított az ügyben.

Az iratokból kiderült, hogy az érintett autót korábban visszahívta a Honda a problémás légzsákmodulok miatt, erről azonban Solis nem tudott. Az autót 2014-ben vette egy kereskedőtől, ott nem tájékoztatták a veszélyről, és később sem jutott el hozzá információ a közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) felhívásairól.

Forrás: Autonews.com

Az amerikai hatóságok szerint az ügy egyik legfontosabb tanulsága, hogy hatékonyabbá kell tenni a visszahívásokról szóló hírek vásárlókhoz való eljuttatását. Ennek lehetőségeit még vizsgálják az illetékesek.

A pert nem kommentálta a Takata.