Rosszul van rögzítve a Qashqai kormánya

Nissan kormányagy
Vágólapra másolva!
Németországban 19 000 Qashqai és NV200 érintett abban a visszahívásban, amit a kormányagy anyaghibája miatt kell elrendelni. Magyarországon vásárolt Nissanokat is érint a szervizakció, és nem ez az első ilyen eset a márkánál. 
Vágólapra másolva!
Hallatlanul népszerű volt a Qashqai első generációja, de a visszahívás csak három hónap gyártását érinti Forrás: Nissan

Németországban 16 656 darab első generációs (J10 típuskódú), facelift utáni Qashqai és Qashqai+2 (N10), illetve 2802 darab NV200 egyterű és furgon tulajdonosa kap értesítést arról, hogy mielőbb látogasson el a legközelebbi márkaszervizbe egy rendkívüli átvizsgálásra. A gyártó közleménye szerint a kormányagy anyaghibája miatt lötyögőssé válhat, sőt, esetenként leeshet a kormánykerék, de nincs hír arról, hogy ez a hiba valaha balesetet okozott volna.

Nem jelezte a Nissan, saját vagy beszállítói alkatrészről van-e szó Forrás: Nissan

Csak egy szűk intervallumban, 2012. február 27. és 2012. május 16. között gyártott Qashqaiokat érinti a probléma, az NV200-nál pedig hasonló kezdőidőpont mellett még korábban, 2012. április 20-án másra cserélték az alkatrészt. A visszahívásnál tíz perc alatt ellenőrzik a márkaszervizben, mikor készült az agy öntvénye, és ha szükséges, további öt perc alatt lecserélik a komplett kormánykereket.

A kisablakos, tömpe orrú NV200 a világ számtalan nagyvárosában jár taxiként - még New Yorkban is Forrás: Nissan

Nem előzmények nélküli a Nissan kormányválsága, hasonló okokból 2013-ban világszerte 841 ezer Micrát kellett szervizbe rendelni rendkívüli átvizsgálásra, és a Cube is érintett volt a hibában. Várhatóan a mostani akciót a más európai országokban eladott Qashqaiokra és NV200-asokra is kiterjesztik. Magyarországon is megteszik a szükséges intézkedéseket az ügyben, az importőr tájékoztatása szerint nálunk 583 autó tulajdonosát érinti a visszahívás.