Csütörtöktől büntetnek a szupertraffipaxok

trafipax sebességmérés
Országos Rendőr-főkapitányság bemutatja a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat rendszerelemeként bevezetésre kerülő változtatható helyű Komplex Közúti Ellenőrző Pontokat (VH KKEP) 2015. február 4-én
Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdi meg éles üzemét a VÉDA közúti intelligens kamerahálózat első 160 egysége, a mérések attól kezdve már joghatással járnak - jelentette be Jámbor István alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.
Vágólapra másolva!

Sikeresen zárult a változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrzőpontok tesztüzeme, március 26-tól indul az éles üzemeltetés, így az újfajta kamerák által dokumentált szabálysértéseknek már jogi következményeik is lesznek az ország teljes területén.

A 160 változtatható helyű kamera az eddig rendszerben lévő 80 mobil sebességmérőt váltja ki. A komplex közlekedési ellenőrzőpontok egyelőre csak a sebességtúllépést mérik, de az eszközök alkalmasak automatikus rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra, torlódások észlelésére is. Várhatóan a harmadik negyedévben jelennek meg azok a kiegészítő funkciók, amelyek más szabályszegéseket is képesek lesznek rögzíteni, így például a tilos jelzésen áthaladást, a záróvonal átlépését, a buszsáv jogosulatlan igénybe vételét vagy a biztonsági öv be nem kapcsolását.