A Renault a Lagunát és a Latitude-öt egyszerre váltja le a kissé németes kinézetű, fejlett technikájú Talismannal.

A Talisman két mázsával könnyebb az azonos technikára épülő Espace-nálForrás: Renault

A Renault új középkategóriás modellje szakít a Lagunától megszokott ötajtós, ferdehátú karosszériával, helyette klasszikus, háromdobozos szedán formát kapott. 4,85 méteres hosszával, 1,87 méteres szélességével, 2,81 méteres tengelytávjával a középkategória legnagyobb képviselői közé tartozik. A 262 mm-es hátsó lábtérnél és a 608 literes csomagtartónál csak a Skoda Superb kínál többet, a Ford Mondeót és a Volkswagen Passatot viszont veri a francia.

Klasszikus szedán arányok, a csomagtartó 608 literesForrás: Renault

Nemcsak a moduláris padlólemez, de formanyelv is az új Espace-tól származik, akárcsak a négytagú motorkínálat, amely kizárólag négyhengeres turbómotorokat tartalmaz. A kizárólag hétfokozatú duplakuplungos váltóval rendelhető 1,6-os benzinesek 150 és 200 lóerősek, a 110 lóerős 1,5-ös dízelhez és a 130 lóerős 1,6-oshoz kézi váltó is van, a 160 lóerős biturbóhoz csak hatfokozatú duplakuplungos EDC.

Digitális műszerfal, head up kijelző, hangulatvilágítás és masszázsülés is vanForrás: Renault

A Laguna nagy újítását, a remek kanyarstabilitást adó összkerék-kormányzást szerencsére ezúttal sem hagyták ki, de újdonság, hogy a 4Control nevű rendszer ezúttal már adaptív lengéscsillapítással is kombinálható, ami valószínűleg tovább javítja majd az útfekvést és a komfortot.

A Talisman légellenállási együtthatója mindössze 0,27Forrás: Renault

Belül felszereltségi szinttől függően 4,2, 7 vagy 8,7 colos érintőképernyő trónolhat a középkonzol tetején, felárért masszázsfunkciós, hűthető-fűthető, 10 irányba elektromosan állítható üléseket is lehet rendelni, akárcsak plexire vetített színes HUD kijelzőt. A Talisman értékesítése hivatalosan év végén kezdődik.