Túl tüzesek a legkisebb AMG-Mercedesek

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a 360 lóerős A45 AMG-vel meggyűlik a sofőrök baja. Néhány hét alatt hármat is totálkárosra törtek, Izraelben az egyik a baleset után porig égett.
Vágólapra másolva!

A Mercedes 2013-ban dobta piacra az A osztály csúcsváltozatát, az A45 AMG-t. A 360 lóerős kompakt egy kétliteres, négyhengeres turbómotort kapott, ami alig 4,6 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára. A modellfrissítéssel ráadásul most még feljebb tornászták a teljesítményét.

Forrás: World Car Fans

Az erős motort a Mercedes-Benz egy hétfokozatú, dupla kuplungos váltóval párosította, a bivalyerős kompakt vezetése még a kevésbé tapasztalt sofőröknek is egyszerűnek tűnik. Talán épp ez lehet az oka, hogy mostanában megszaporodtak az A45 AMG-vel történt balesetek. Alig néhány napja került fel az internetre egy teljesen kiégett példány, most pedig két újabb sorstársát fotózták le.

Forrás: World Car Fans

Az izraeli balesetben a sofőr egy előzés közben vesztette el az uralmát a limitált kiadású A45 AMG Edition 1 felett, így a szalagkorlátot átszakítva az út menti gazban állt meg. A sofőr kisebb sérülésekkel megúszta az affért, és nagy szerencséjére pedig még azelőtt ki tudott menekülni, hogy az autó lángra kapott volna.

Forrás: World Car Fans

Szintén Izraelben lett totálkáros egy másik, Ediiton 1 felszereltségű A45 AMG is, a különleges fehér fényezésű, matt szürke kiegészítőkkel felcicomázott autó egy piroson áthajtó taxiba rongyolt bele egy hónappal korábban.