Már kutyáknak is van biztonsági öv

Skoda kutya
Vágólapra másolva!
Autóban utazni a kutyáknak nem olyan kényelmes és biztonságos, mint az embereknek, de a Skoda most bemutatott kiegészítői javítanak a helyzeten.
Vágólapra másolva!

Az év bármely napján előfordulhat, hogy egy kutyát az autóban is magával viszi a gazdája, de nyáron különösen sokan indulnak üdülésre háziállatukkal. Ebben az időszakban még fontosabb, hogy a négylábúak is megfelelően kényelmesen és biztonságosan utazhassanak, a Skoda új tartozékai azonban pont ezeket a célokat szolgálják. Ezek minden jelenleg kapható modelljükben használhatók lesznek, kezdve az apró Citigotól egészen a hatalmas Superbig.

Forrás: Skoda

A legfontosabb ezek közül a biztonsági öv. Sokan semmivel nem rögzítik a kutyát az utastérben, ami , sok veszélyt jelent magára és a többi utasra, különösen akkor, ha az állat nagytestű. A kutyaöv az autó eredeti hátsó biztonsági övéhez rögzíthető, így ütközéskor elkerülhető, hogy az eb tehetetlenül repkedjen az utastérben.

Forrás: Skoda

Szintén nagyon jó ötlet az ülésvédő takaró. Sokan a hátsó ülésen utaztatják a kutyájukat, viszont ez óhatatlanul a kárpitok összekoszolásával jár. A védőtakaró az első és hátsó fejtámlákhoz rögzítve megvédi az üléskárpitot és még a hátsó lábteret is. Anyaga vízálló, könnyen mosható és csúszásmentes.

Forrás: Skoda

A kombikhoz készül a csomagtér térelválasztó rács. Ha ugyanis nem a hátsó ülésen, akkor a csomagtérben van a kutya, akkor meg kell akadályozni, hogy a hátsó ülésen átmászva bejussanak az utastérbe. Ebben az esetben a kutyaszőr ellen méretpontos gumitálca vagy bizonyos modelleknél kétoldalas padlóburkolat véd.