341-gyel ment a Ferrari a forgalomban

Ferrari 488 GTB
Vágólapra másolva!
Mivel a gyár nem árulta el a turbós 488 GTB pontos végsebességét, egy német tulajdonos a korlátozásmentes autópályán derítette ki. 
Vágólapra másolva!

Kevesen tehetik meg, hogy egy új Ferrarit vásároljanak és még elenyészőbb azok száma, akik ténylegesen ki is használják az olasz sportautó képességeit. Sok esetben azért maga a gyártó sem túlságosan közlékeny egy-egy új típus tulajdonságait illetően. Így volt ez a 488 GTB idén februári bemutatásakor is, a gyáriak pusztán annyit árultak el, hogy az 458 Italia utódjának végsebessége meghaladja a 330 km/órát.

Egy lelkes tulajdonos a német Autobahnon próbálta ki új kedvencét és a szerencsés időpontnak hála sikeresen el is tudta érni a végsebességet. Az olasz telivér néhány pillanatig 341 km/órával száguldott a digitális sebességmérő szerint, ami persze több mint a valós sebesség, de a Ferrari híres arról, hogy pontosabb a műszere, mint az átlagos autónak, így a különbség nem lehet nagy.

A 488 GTB-t 3,9 literes, duplaturbós motor hajtja, 670 lóerős teljesítménnyel és 760 Nm-es nyomatékkal. Százas tempóra 3,0, kétszázra 8,3 másodperc alatt gyorsul, az új aero-csomagnak köszönhetően ráadásul 50 százalékkal több leszorítóerőt termel, mint a 458 Italia.