341-gyel ment a Ferrari a forgalomban

2015.07.21. 11:57

Mivel a gyár nem árulta el a turbós 488 GTB pontos végsebességét, egy német tulajdonos a korlátozásmentes autópályán derítette ki. 

Kevesen tehetik meg, hogy egy új Ferrarit vásároljanak és még elenyészőbb azok száma, akik ténylegesen ki is használják az olasz sportautó képességeit. Sok esetben  azért maga a gyártó sem túlságosan közlékeny egy-egy új típus tulajdonságait illetően. Így volt ez a 488 GTB idén februári bemutatásakor is, a gyáriak pusztán annyit árultak el, hogy az 458 Italia utódjának végsebessége meghaladja a 330 km/órát.

Egy lelkes tulajdonos a német Autobahnon próbálta ki új kedvencét és a szerencsés időpontnak hála sikeresen el is tudta érni a végsebességet. Az olasz telivér néhány pillanatig 341 km/órával száguldott a digitális sebességmérő szerint, ami persze több mint a valós sebesség, de a Ferrari híres arról, hogy pontosabb a műszere, mint az átlagos autónak, így a különbség nem lehet nagy.

A 488 GTB-t 3,9 literes, duplaturbós motor hajtja, 670 lóerős teljesítménnyel és 760 Nm-es nyomatékkal. Százas tempóra 3,0, kétszázra 8,3 másodperc alatt gyorsul, az új aero-csomagnak köszönhetően ráadásul 50 százalékkal több leszorítóerőt termel, mint a 458 Italia.