Csak 60-nal tud menni a dögös kínai sportkocsi

Renner kínai sportkocsi
Vágólapra másolva!
Egy kínai fiatal úgy gondolta, ha nincs pénze igazi szupersportautóra, akkor inkább épít egyet magának. Csak a látvány a lényeg.
Vágólapra másolva!

Chen Yanxi csak egy átlagos, üveggyárban dolgozó dél-kínai fiatal, aki - mivel annyi pénze nem volt, hogy vegyen egy igazit - megépítette a saját szupersportkocsiját fél év kétkezi munkával. Első lépésként papírra vetette az elképzeléseit, majd nekiállt összeállítani a Renner névre keresztelt autót.

Forrás: Facebook

Meglehetősen formás, szépen ívelt és nem túlcscsázott külsőt tervezett hozzá, igazi különlegesség, hogy az első ajtók a fényszórókig elérnek. Az alapokat galvanizált csőváz adja, erre jön a külső üvegszálas burkolat, amelynek a kivitelezése a fényképek alapján azért hagy némi kívánnivalót maga után.

Forrás: Facebook

Az egész történetben az a legmeglepőbb, hogy a komplett autó elkészítése csupán 5000 dollárba (kb. 1,42 millió forint) került. Kissé illúzióromboló a dögös külső láttán, hogy a kocsi meghajtásról egy villanymotor gondoskodik, amely nem túl nagy teljesítményű, így a végsebesség csupán 60 km/h.

Forrás: Facebook

A sofőr pontosan középen ül, mint a McLaren F1-ben vagy a Lamborghini Egoistában.
Chen műve hivatalosan nem közlekedhet a kínai utakon, hiszen hiányoznak róla a tükrök, az irányjelzők és a rendes lámpák is. De nem is közlekedésre készült a Renner, mivel a tervezője csak azt szeretné elérni vele, hogy az autógyárak formatervező stúdiói felfigyeljenek rá.