Az autók egyik alapvető műszaki adata, hogy álló helyzetből mennyi idő alatt gyorsítanak fel 100 km/h-ra. Két másodperc alá csak a dragster, az F1-es, és a ralikrossz autók tudnak beférni, de a német egyetemisták elektromos autója még ezeket is lepipálja.

Forrás: The Green Team

A Stuttgarti Egyetem diákjai megépítették azt az autót, amely minden négykerekűnél hamarabb éri el a 100 km/h-t álló helyzetből. A Formula Student előírásainak megfelelő apró jármű leginkább egy mini Forma 1-es gépnek néz ki, de a The Green Team Formula Student nevű csapat elektromos hajtást alkalmazott, ráadásul összkerékhajtással kombinálva.

Bár a villanymotor teljesítménye csak 136 lóerő, a kocsi tömege is csupán 160 kiló. Ezáltal egyetlen kilowattnak csupán 1,6 kilót kell mozgatnia, míg például a Bugatti Veyron Super Sport esetén ugyanez az érték 2,08 kiló. Az elektromos versenyautó gyorsulása elképesztő, csupán 1,779 másodperc kell neki 100 km/h-ig, ami a korábbi rekordot 6 ezreddel múlja felül. A világrekord egyelőre még nem hivatalos, mert a Guinness bizottságnak még jóvá kell hagynia.