Nem hekkel zöldhullámot a telefon, de segít elérni

Zöld lámpa elérése
Vágólapra másolva!
A lámpás kereszteződések sokszor okoznak bosszúságot, főleg ha rossz ütemben érünk oda, és kellemetlenül sokat kell várakoznunk. Született most erre egy megoldás, aminek itthon is nagy sikere lenne, de egyelőre csak Amerikában és Ausztráliában működik.
Vágólapra másolva!

Nem csak kényelmi, hanem környezetvédelmi és fogyasztási szempontból is az az ideális, ha az autó folyamatosan és minél egyenletesebben halad. A valóságban legtöbbször ez csak álom, nálunk sajnos a legtöbb útszéli sebességajánló kijelző is működésképtelen, de van remény: az EnLighten alkalmazás.

Forrás: BMW

A Connected Signals által készített program Android és iOS okostelefonokra tölthető le, de a BMW fedélzeti rendszerében is benne van, és az Audinak is van hasonló rendszere. Lényege, hogy a közelekedési lámpákról ad információkat, ezzel segítve az autósok haladását.

Visszaszámolja a zöld és piros váltások idejét, illetve a GPS segítségével tanácsot ad, hogy gyorsításra vagy lassításra van szükség a zöldhullám eléréséhez.

Ha pedig a pirosnál állunk, pár másodperccel a zöldre váltás előtt jelez, hogy a sofőr felkészülhessen az indulásra. A rendszer jelenleg az USA kétszáz nagyvárosában, illetve Új-Zéland és Ausztráli néhány városában működik, értelemszerűen az infrastruktúrának is támogatnia kell.