Előzés közben került satuba a Lada

satufék a satuban gif
Vágólapra másolva!
Csak belátható helyen szabad előzni, amikor pedig mégis szembejövőkkel találkozunk, gyorsan kell mérlegelni, mi a menekülés legegyszerűbb lehetősége. A Lada tapasztalatlan sofőrje nem így tett, és a teherautósok sem tudtak vagy akartak segíteni rajta.  
Vágólapra másolva!

Ezért a balesetért alapvetően a fekete Lada 110-es sofőrje hibáztatható, mert rosszul mérte fel a helyzetet, és akkor kezdett előzésbe, amikor szembejött egy másik teherautó, ráadásul egy enyhe jobbkanyarban.

Sajnos az autója nem volt olyan erős, hogy rövid idő alatt végrehajthassa a manővert, és amikor meglátta a szembejövő teherautót, egy pillanatra habozni kezdett. Láthatóan csak a gázt vette el, pedig jobban járt volna egy erős fékezéssel, mert akkor esélye lett volna visszahúzódni a kamion mögé.

Végső kétségbeesésében jobbra rántotta a kormányt, hogy elkerülje a frontális ütközést, de ettől nekikoccant a kamionnak, ami átpördítette az út másik oldalára, így a frontális ütközés elkerülhetetlenné vált.

Persze a két teherautósofőr is sokat tehetett volna azért, hogy ne történjen baleset: a kamion hamarabb fékezhetett és lehúzódhatott volna, hogy segítse az előzést, a szembe jövő teherautósnak viszont egyetlen lehetősége maradt volna: még jobban félrerántani a kormányt, akár annak árán, hogy az árokba borul. Szerencsére nem lett halálos kimenetelű a baleset, de a Lada utasait kórházba kellett szállítani.