Felgyújtotta a Ferrariját, hogy vehessen egy újat

Vágólapra másolva!
Az elkényeztetett svájci milliomoscsemete biztosítási csalást kísérelt meg, de nem járt túl a rendőrség eszén.
Vágólapra másolva!

Kevesen mondhatják el magukról, hogy 20 évesen 15 autót, köztük egy Lamborghinit és egy Ferrarit birtokolnak. Egy Zürich mellett élő svájci fiatal azonban kivételnek számít, igaz, az autókat jómódú üzletember apja ajándékozta neki. A srác azonban ráunt a már négyéves 458 Italiára, és egy újabb Ferrarit akart magának. A jelentős értékvesztés miatt természetesen a használt autó árából nem jött volna ki egy új, ezért más utat választott.

Forrás: Augsburg Polizei

Mivel nem volt mersze az apja elé állni a kérésével, inkább úgy döntött egy ismerős tanácsára, hogy felgyújtatja az autót, hogy a kapott biztosítási pénzből megvehesse az új sportkocsit. Valószínűleg arra játszott rá, hogy a korai 458-asok előszeretettel gyulladtak ki maguktól, amíg a gyár ki nem javította a hibát.

A svájci fiú is véletlen balesetnek akarta álcázni a dolgot, két bűntársat fizetett le egyenként 15 ezer frankkal (4,3 millió forint), hogy felgyújtsák az autót. Hogy legyen alibije, egy barátjával egy augsburgi masszázsszalonban múlatta az időt a bűntény idején (tavaly októberben) Németországban, ezért a helyi rendőrség először prostitúcióval kapcsolatos bűnesetnek gondolta az ügyet. Ám a térfigyelő kamerák és telefonhívások vizsgálata után gyorsan összeállt a kép a nyomozókban, amit a barátnő elszólása, aztán a fiú vallomása is megerősített.

Forrás: Augsburg Polizei

Az augsburgi rendőrség mind a négyüket letartóztatta, és mostanra a bírósági ítélet is megszületett. A Ferrari-tulajdonosnak az apja kifizette a 200 ezer eurós (kb. 62,5 millió forint) óvadékot, cserébe a fiút 22 hónapos próbaidőre szabadon bocsátották. Ezen felül még 30 ezer euró (kb. 9,3 millió forint) büntetést is kifizettettek vele. A többiek 14-16 hónapos börtönbüntetést kaptak.

Érdekesség, hogy a fiúnak az autókon felül 30 millió dollár (kb. 8,5 milliárd forint) összértékű ingatlan van a nevén, és havi költségeire is rendszeresen kapott 5-10 ezer svájci frankot (1,45-2,9 millió forint) az apjáról.