Az egyik főszereplő vezette a most eladásra kínált, alaposan feltuningolt Nissant a Tokiói Hajsza alcímű harmadik részben.

Forrás: Cheshire Classic Cars

A Halálos Iram harmadik része, a Tokiói Hajsza a sorozat többi részénél mérsékeltebb sikert aratott, főképp azért, mert hiányoztak belőle az ismert karakterek. Autóból viszont nem volt hiány, az alkotók jobbnál-jobb járműveket raktak bele a filmbe, amelyekkel főleg keresztben, erőcsúsztatással autóztak. Mivel az epizód Japánban játszódott, kézenfekvőnek tűnt, hogy egy aktuális japán sportautó szerepeljen benne. Így került bele a most eladásra kínált, 2002-es évjáratú, a Veilside tuningcég által felspécizett, alig 9800 kilométert futott Nissan 350Z is.

Forrás: Cheshire Classic Cars

Az egyébként sem túlságosan lassú járgány egy brutális teljesítménynövelő kúrán esett át. Az egyedi látványról a különleges kiegészítők gondoskodnak, míg a gyorsaságot a két turbofeltöltő garantálja. Segítségükkel bő másfélszeresére, 430 lóerőre duzzadt a 3,5 literes V6-os motor ereje.

Forrás: Cheshire Classic Cars

Ha valamiért mégsem elég jól gyorsul az autó, akkor elég a nitrót bekapcsolni és máris leelőzhetjük az ellenfeleket. Kanyarokban sincs gond az ültetett sportfutóművel, az erő útra viteléért egy önzáró differenciálmű és kéttárcsás kuplung felel. Természetesen van benne bukókeret is, így egy baleset is épségben megúszható vele.

Forrás: Cheshire Classic Cars

Persze ez utóbbira aligha van esélye az egyedi 350Z-nek, hiszen az újdonsült tulajdonos valószínűleg kiállítási tárgyat csinál belőle. A híres járgányért ugyanis jelenleg 150 ezer fontot (65,59 millió forintot) kérnek, húszszoros pénzért pedig senki sem vásárolna egy ilyen Nissant, ha nem egy filmes példányról lenne szó. Ennél az összegnél a Halálos iramban első részében szereplő Toyota Supra nemrég 20 százalékkal olcsóbban talált gazdára.