Gizi néni nem csak mondja, hanem tesz is azért, hogy életre szóló élményekkel gazdagodjon. Járt már a Vezúvnál, és néhány éve megmászta a Mont Blanc csúcsait is. Ezúttal újabb álma vált valóra, hiszen 200 km/h-val száguldhatott a Hungaroringen.

Gizi néni fiatal kora óta rajong az autósportokért. Lány korában, amikor csak tehette kijárt a budapesti versenyekre. Vezetni is szeret, de amikor úgy érezte, hogy többé nem ő az úr saját autója felett, túladott rajta. Nagy kedvence a Forma-1, nem csak a televízió előtt, hanem az interneten is aktív figyelemmel követi a versenyhétvégék eseményeit.

Forrás: Nagynap.hu

Régi vágya volt, hogy egyszer ő is végigautózhasson a mogyoródi pályán, versenytempóban. Így talált rá internetes böngészése során egy ajándékszakértő weboldal programjai között az élményautózásra. A pályán egy, korábban már általunk is kipróbált Ariel Atom várta, amely 3 másodpercnél is hamarabb gyorsul fel 100 km/h-ra. A pilóta nem kímélte a 75 éves álmodozót, hiszen a célegyenesben már 200 km/h felett járt a sebességmérő mutatója.

Forrás: Nagynap.hu

„Jártam már Rómában, Párizsban, meglátogattam a Vezúvot és néhány évvel ezelőtt a Mont Blanc csúcsait is megmásztam, de ez a mai élményautózás semmilyen érzéshez sem volt fogható. Talán gyermeklelkű vagyok, de imádok élni, és erre a nagy napra életem végéig izgalommal, szeretettel és hálával fogok visszagondolni” – mesélte a bukósisak plexijén át mosolyogva Gizi néni.

Forrás: Nagynap.hu

Élete során dolgozott lakatosként, gáz-kezelőként, sőt korábbi munkahelyén még Gagarinnal is kezet fogott a nem mindennapi asszony. A szeptemberben 76 éves Gizi néninek azonban még van egy s más a tarsolyában. Mivel a lába évekkel ezelőtt karatézás közben megsérült, gyógyszeres kezelése nem biztos, hogy engedi a tetoválást, habár nagyon szeretne egy szívecskét a lábszárára. Gondolkozik a tandemugráson is…