Így nézne ki egy 1983-as Pagani Zonda

Vágólapra másolva!
Most megnézheti, hogy nézett volna ki az olasz szuperautó, ha az 1980-as években tervezték volna.
Vágólapra másolva!

Egy török grafikus gondolta újra az 1999-ben megjelent Pagani Zonda-t. A Horacio Pagani nevével fémjelzett, ívekkel tarkított formatervet jóval szögletesebben alkotta újra Oguz Spiahioglu. Bár a részletek eltérőek, az összhatás és az arányok mégis ismerősek maradtak.

Forrás: Oguz Spiahioglu

Igazán csak a kocka fényszórók és a szögletes hátsó lámpák tűnnek fel, ám minden egyes elem öregítésen esett át, biztosítva ezzel a korhű kinézetet. A tökéletes eredményhez Spiahioglu olyan típusokat használt fel mint a Ferrari Testarossa, a Lamborghini Countach és a Lotus Espirit.

Forrás: Oguz Spiahioglu

Érdekesség, hogy a Countach-nak ténylegesen van köze a Zondához, hiszen Horacio Pagani a saját vállalata megalapítása előtt a Lamborghininél dolgozott főmérnökként. Feladata a Countach Evoluzione prototípus megalkotása volt, az egyetlen példányban készült modell azonban nem valósult meg.

Forrás: Oguz Spiahioglu

A Lamborghini ugyanis túlságosan drágának és feleslegesnek ítélte a szénszálas karosszériaelemeket. Pagani ekkor elhagyta a céget és kicsivel késöbb megalapította a modenai székhelyű Pagani Automobili S.p.A.-t.