Mars-járó készült Magyarországon

Szalay marsjáró
Vágólapra másolva!
Októberben kerül a mozikba a Mentőexpedíció című film. A Marson játszódó szuperprodukcióhoz itthon készítették az egyik különleges járművet.
Vágólapra másolva!
Forrás: Szalay Dakar Team

Nem mindennapi feladatot kapott Szalay Balázs és Bunkóczi László csapata, az Opel Dakar Team. Autót kellett ugyanis építeniük a Matt Damon főszereplésével készült hollywoodi filmhez, méghozzá igazi csodabogarat: egy marsjárót.

Nem ismeretlen kihívás ez a csapatnak, mivel korábban a részben hazánkban forgatott Die Hard 5-nél is felkérték őket hasonló feladatra, akkor orosz kamionokat kellett készíteniük.

Forrás: Szalay Dakar Team

A Mentőexpedíciót Jordániában vették fel, itt a Dakar Team csapat tagjai, Darázsi Zsolt, Őri Péter és Kecskés István üzemeltették az épített járművet, sőt, magában a filmben is szerepet kaptak, mint “NASA-szerelők”.

Forrás: Szalay Dakar Team

A film története szerint a Marson egy nagy vihar után a NASA asztronautái elhagyják a bolygót, de hátrahagyják egy társukat (Matt Damon), akit halottnak hisznek. Ám ő nagyon is él, és egyedül kell kitartania, mire megérkezik érte a mentőexpedíció a Földről. A filmet október 2-án mutatják be, az itthoni mozikban várhatóan novembertől vetítik.