Itt a Renault válasza a Superb kombira

Vágólapra másolva!
A szedán után máris bemutatkozott a Talisman kombi változata is, amelynek meglepetésre csak akkor nagyobb a csomagtere a négyajtósénál, ha lehajtják a hátsó ülést.
Vágólapra másolva!

Alig másfél hónapja mutatta be legújabb zászlóshajóját, a Talismant a Renault. A harmadik generációs Lagunát és a sikertelen, Koreában gyártott Latitude-öt váltó modellt elsőként hagyományos, négyajtós karosszériával mutatta meg a francia gyártó, a kombi kivitelre mostanáig kellett várni.

Forrás: Renault

Az Estate névre keresztelt verzió elsősorban a jó variálhatóságával és a tágas csomagterével hódít majd, az alapesetben 572 literes térfogat az ülések ledöntésével 1700 literre nő. Ez nem kicsi, de meg kell jegyezni, hogy a szedáné alaphelyzetben még nagyobb, 608 literes. Igaz, a kombi csomagtere cserébe elektromos mozgatású, a nyitáshoz elég belógatni az egyik lábunkat a hátsó lökhárító alá.

Forrás: Renault

A Talisman Estate a puttonyán kívül mindenben megegyezik a szedán testvérével, azaz a vásárlók akár masszírozós, hűthető-fűthető, elektromosan 10 különböző irányba állítható első üléseket, LED-es fényszórókat és adaptív lengéscsillapítással kombinált négykerék-kormányzást is kérhetnek hozzá.

Forrás: Renault

A 150 és 200 lóerős, akár hétfokozatú duplakuplungos váltóval párosítható turbós benzinesek mellett 110,130 és 160 lóerős dízelmotorokkal is megvásárolható lesz a legújabb Renault. Érdekesség, hogy még a legerősebb dízel is csak 1,6 literes, igaz, két turbó lélegezteti.

A Talisman hivatalos bemutatóját a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják, az első darabokat 2016 elején vehetik át a vásárlók.