Nem bírta a Google autója a paradicsomcsatát

tomatina
A Google car pass by revellers during the annual "tomatina" festivities in the village of Bunol, near Valencia on August 26, 2015. Google Street View car was assaulted by dozens of festivalgoers at the end of Spanish tomato-throwing festival, breaking windows, mirrors and cameras. The images of the car stained with red and stuck in the crowd went around social networks. Some 22,000 revellers hurled 150 tonnes of squashed tomatoes at each other drenching the streets in red in a gigantic Spanish food fight marking the 70th annual "Tomatina" battle. AFP PHOTO/ BIEL ALINO
Vágólapra másolva!
Súlyosan károsodtak a kamerák, letörtek a tükrök, az ablaktörlők, behorpadt a motorháztető a Google autóján, amely a Tomatina nevű világhírű spanyolországi paradicsomcsatáról készített felvételeket.
Vágólapra másolva!

A kelet-spanyolországi Bunolban szerdán rendezték meg immár 70. alkalommal a paradicsomcsatát, amelyben 22 ezer ember több mint 150 tonnányit dobált egymásra körülbelül egy órán keresztül.

Forrás: AFP/Biel Alino

A Google Opel Astrája behajtott a csata kellős közepébe, ahol pillanatok alatt beborították a szétmálló paradicsomdarabok. Ráadásul a harc hevében sokan fel is másztak rá és onnan dobálták a paradicsomot.

A cég hivatalos blogjában közölte: nem állt szándékukban behajtani az ütközetbe, eredetileg azt tervezték, hogy a csata előtt és után készítenek képeket a Google Street View alkalmazása számára. Az autót ért károkat ugyanakkor másodlagosnak tekinti a vállalat és hangsúlyozta, hogy szerencsére a speciálisan felszerelt autó nem okozott személyi sérülést.

Forrás: AFP/Biel Alino

Azt egyelőre nem lehet tudni, miként keveredett a kocsi a paradicsomütközet kellős közepébe. A helyi polgármester vizsgálatot indított, hogy megtalálja azokat, akik a rongálásáért felelősek.

A paradicsomcsatára, amelyet már hetven éve minden augusztus utolsó szerdáján tartanak, 96 országból érkeztek résztvevők. A túlérett, puha paradicsom hajigálása számukra sem veszélytelen: többen szenvedtek zúzódásokat, volt, akinek a szeme sérült meg, mert telibe találta egy paradicsom.