Ez az amerikai limuzin Ferrarikat aláz az utakon

Vágólapra másolva!
Már megjelenésekor is komoly visszhangot keltett a Dodge Hellcat névre keresztelt szériája. A klasszikus V8-as izomautók világát hozta vissza: hatalmas teljesítmény, hátsókerék-hajtással kombinálva.
Vágólapra másolva!

A Dodge egyből azzal a szlogennel hirdeti a Charger SRT Hellcat típust, mint a világ legerősebb és leggyorsabb, szériában készülő négyajtós szedánja. Ez amúgy tényleg stimmel, hiszen a 6,2 literes V8-as motor bődületes 707 lóerőt ad le, amivel sem az M-sorozatú BMW-k, sem az AMG Mercedesek nem veszik fel a versenyt. A 3,7 másodperces gyorsulás már egy igen exkluzív körbe helyezi az autót, de a 330 km/h-s végsebességet is kevesen tudják túlszárnyalni.

Forrás: WorldCarFans

Ám akinek mindez nem elég, azoknak az amerikai Hennessey tuningcég most HPE850 nevű csomagot készített az autóhoz. Kicserélték a fojtószelepet, módosítottak a kompresszoron és egy speciális levegőszűrőt is beépítettek, ezen felül még átírták a motorvezérlést is.

Mindezek eredményeként szédületes 863 lóerőt képes leadni az autó. Bár a menetteljesítményekről nem közöltek semmit, de a szériaváltozatból kiindulva a Hennessey Hellcat-nak a legdurvább szupersportkocsikon kívül nincs is ellenfele.