Szalonállapotú Trabant, közel hárommillió forintért

Vágólapra másolva!
Már 25 éves, de még nem futott ezer kilométert sem. Most úgy döntött a tulajdonos, hogy megválik a papírjaguártól. A gyakorlatilag vadonatúj gépnek meg is kéri az árát.
Vágólapra másolva!

Bár a Trabantok gyártása már 1991-ben véget ért, most mégis lehetőség van egy gyakorlatilag új példány megvásárlására. A Használtautó.hu-ra feltett hirdetésben ugyanis egy alig 784 kilométert futott példányt kínálnak eladásra. Az első négyüteműek közül való Trabit eddigi élete során mindössze egyszer használták igazán, a tulajdonos egy szlovákiai körutat járt be vele.

Forrás: hasznaltauto.hu

Ahogyan a fotókon is látható, az autó úgy néz ki, mint amikor a Merkúrban átvették. Ennek ellenére az átírással, forgalomba helyezéssel együtt hárommillió forintos árat csak kevesen fizetnék ki a különleges autóért, inkább megszállott gyűjtők körében találhat gazdára a különleges példány. Vagy sok társához hasonlóan Németországba kerül, ahol eleve ritkák a négyüteműek, főleg limuzinként.

A négyütemű Trabantok egyébként is ritkák, hiszen a gyártás mindössze másfél évig zajlott. Ennyi idő alatt pedig körülbelül 20 ezer darab készült. Összehasonlításképp ezt a mennyiséget ma BMW regensburgi gyára például 18 nap alatt legyártja. Ha szeretne többet is megtudni a különleges, Volkswagen motoros Trabantokról, akkor olvassal el Trabant 1.1 tesztünket az alábbi linkre kattintva.