Mindent visz az új retró lakókocsi

Vágólapra másolva!
Újra hódít a retró, és ez a lakókocsikat sem kerüli el. Ráadásul nagyon ügyesen keverik az oldschool formát a korszerű megoldásokkal.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i székhelyű Happier Camper nevű cég bemutatta a Camper HC1 névre keresztelt kisméretű lakókocsiját, amely régimódi külsejével azonnal birtoklási vágyat ébreszt az emberben. Viszont nem csupán a stílus adhatja el a HC1-et, hanem a praktikus és modern részletek is.

Forrás: autoblog

Először is a lakóautó teljes karosszériája kettős héjazatú üvegszálas borításból készült, így a száraz tömege csupán 498 kilogramm, de menetkészen sem nyom többet 680-nál. A jobb oldalán és hátul is nagyméretű ajtó segíti a bejutást, a beltér pedig elképesztően sokoldalúan variálható.

Forrás: autoblog

Ha a beltér üres, akkor egy jókora sík felületet kapunk, amiben könnyen szállíthatunk motorkerékpárt vagy akár quadot is. Ha viszont arra van szükség, akkor mosdó, asztal, konyha is összeállítható, de akár öt személy is aludhat benne.

Forrás: autoblog

A padló alá épített akkumulátor és a tetőn lévő napelem gondoskodik az energiaellátásról, az ablakokon pedig napellenzők védik a kempingezőket. A HC1 retró stílusának persze ára is van, három kivitelben (Basic, Full és Premium) létezik, ezek 16 és 24 ezer dollár (kb. 4,5-6,75 millió forint) közötti összegért rendelhetők, amelyhez még hozzájönnek a vevő által kért extrák.