Tesla-riválison dolgozik a Mercedes

Mercedes Concept IAA
A Mercedes concept prototype show car is pictured during a preview exhibition of the Frankfurt Motor Show IAA in Frankfurt/Main, Germany, on September 14, 2015. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Ugyan már eddig is rendelkezett elektromos autóval a Mercedes, mindeddig nem volt ütőképes válaszuk a Teslára. Hamarosan mindez megváltozik.
Vágólapra másolva!

Nem a Porsche az egyetlen német autógyártó, amely egy ütőképes riválissal hódítana el vásárlókat a Teslától. A Frankfurti Autószalonon ugyanis biztossá vált, hogy a Mercedes is egy új elektromos autón dolgozik, amelyet tanulmányként már egy éven belül be fognak mutatni. Ezt maga Thomas Weber, a Mercedes személyautók fejlesztésért felelős igazgatója árulta el, aki szerint 2018-ban egy új, 400-500 kilométeres hatótávval rendelkező modellt dobhat piacra a stuttgarti vállalat.

Valószínűleg a Concept IAA számos részletét örökli majd a piacra kerülő modell Forrás: AFP/Daniel Roland

Nem ez lesz az első elektromos autója a márkának, hiszen a B-osztály, a Smart ForTwo és az SLS AMG is rendelkezik már ilyen változattal. Az új autónak azonban jóval nagyobb lesz a hatótávolsága, mint ezeknek, mert a lítium-ion akkumulátor energiasűrűségét megduplázzák.

Forrás: AFP/Daniel Roland

Weber szerint a három évben belül érkező modell más lesz mint az eddigiek, szerinte az egyedi, “érzelmekkel teli” formatervvel megjelenő autóra érdemes lesz várni. Egyáltalán nem kizárt, hogy a típus a Frankfurti Autószalonon leleplezett Concept IAA-re épül majd.