Pár száz forintért lekérdezhetők a használt autók adatai

2015.10.02. 14:50

Ügyfélkapu regisztrációval és a rendszám ismeretével már online lekérdezhetők egy jármű adatai, például a kilométeróra állása is.

Két jármű együttes lekérdezése 625, míg például három járműé 825 forintba kerül. A szolgáltatás, amely a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala honlapján, a Webes Ügysegéd alkalmazás felületén érhető el, közhiteles nyilvántartáson alapuló adatok lekérdezését, és bizonyos adatok egyezőségének vizsgálatát teszi lehetővé.

Nehezebb lesz csalni a használt autók órájának visszatekerésévelForrás: Origo

A lekérdezés során a forgalmi rendszám megadásával lehet tájékozódni a gépjármű gyártmányáról, típusáról, színéről, és meg lehet tudni azt is, hogy forgalomban van-e az adott jármű, vagy körözik-e. Emellett az összes, az adott gépjárműnél rögzített kilométeróra állásról és a rögzítés időpontjáról is információt ad a rendszer. Lehetőség van bizonyos adatok egyezőségének ellenőrzésére, ahol az ellenőrizni kívánt adatok megadása után a rendszer egy "egyezik" vagy "nem egyezik" választ ad.

A gépjárműadat-lekérdező szolgáltatást a KEKKH mobil applikáció formájában is elérhetővé szeretné tenni, hogy a közeljövőben akár autóvásárlás közben is elérhetőek legyenek a gépjármű-vásárlást tervezők számára fontos adatok.