Hatkerekű monstrum riogatott a strandon

Hatkerekű Merci
Vágólapra másolva!
Azt hitte a tulajdonos, látványos lesz a tengerparton csapatni a hatkerekű G-osztállyal, ám a végeredmény inkább nevetséges, mint elismerésre méltó.
Vágólapra másolva!

A Mercedes az eredeti G-osztály megalkotásakor biztosan nem gondolta, hogy a típus még évtizedekkel később is piacon lesz. A G-Wagennek is nevezett terepjáró iránt viszont egyáltalán nem csökkent a kereslet, ez a folyamatos fejlesztéseknek és az egyedi kiadásoknak is köszönhető.

A sorozat alighanem legkülönlegesebb tagja a 2013-ban leleplezett és egészen idén májusig gyártott, hatkerekű G63 AMG 6x6. Az alig száz darabos kiadást már több ízben is próbára tették, így kiderült, hogy sem a sivatagok, sem a mély medencék nem akadályozzák a haladásban.

Persze a videón látható terepjáró tulajdonosa nem a járműve extrém képességeit szerette volna kihasználni, sokkal inkább a közönséget akarta lenyűgözni. A homoktúrás azonban nevetségesre sikerült, ez a terep egyáltalán nem kihívás a hatkerekű G osztály számára, csak a közelben pihenőket sikerült felidegesíteni.

A belgiumi Knokke tengerpartján rögzített felvételeken jól látható, hogy több esetben is elég közel kerül a parton sétálókhoz a 3,7 tonnás monstrum, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sodortak el senkit. Farolni, látványosan keresztben autózni sem sikerült a két hátsó tengellyel, inkább csak alászedve tolta maga előtt az első kerekeit, de legalább a hangja jó.