28-at már összetörtek az új Focus RS-ből

Ford Focus RS
Vágólapra másolva!
A Ford annak ellenére végzett sok töréstesztet a Focus RS-sel, hogy az autó alapjait adó mezei Focus már évek óta kapható, és biztonságos típusnak számít.
Vágólapra másolva!

A Focus hamarosan érkező RS változatára nagyon büszke a Ford, a gyártó ezúttal egy egész dokumentumfilm-sorozatot is készített, hogy megmutassa, mennyi munka és energia rejlik a 350 lóerős sportmodell kifejlesztése mögött.

A most megjelent 2. rész elsősorban a biztonságra koncentrál. Betekintést kaphatunk a kölni törésteszt-központba, itt gyakorlatilag naponta törnek össze egy-egy Fordot, évente akár 250 autó is így végzi. Az “Egy Ikon újjászületése” című sorozatban Ernesto Rupar, a külső formatervező is szót kap, ő az új RS külsejének egyedi megoldásait mutatja be, illetve azt, mennyire fontosak a részletek az aerodinamika kialakításában.

Forrás: Ford

350 lóerejével a Focus RS a harmadik legerősebb hot hatch a 376 lóerős Mercedes-AMG A45 és a 367 lóerős Audi RS3 után, a hatalmas erőt a Mustang 2,3 literes, négyhengeres turbómotorjából nyerik ki. A korábbi generációkkal ellentétben itt már összkerék-hajtás és rajtautomatika is segít a haladásban, így a 100-ra gyorsítás csupán 4,7 másodpercig tart. Sajnos idén már nem fut be a kereskedésekbe, csak 2016 elejétől lesz kapható, várhatóan 12-13 millió forint körüli áron.