Óriási visszahívási akciót hirdet a Toyota

2015.10.21. 11:57

Világszerte 6,5 millió autót hív vissza a Toyota a vezetőoldali ablakemelő túlmelegedése miatt, ami akár tüzet is okozhat. Európai típusok is érintettek a szervizakcióban.

A japán autógyár közlése szerint a gyártás során előfordulhatott, hogy nem megfelelő minőségű kenőanyagot alkalmaztak, így rövidzárlat keletkezhet. Ez az ablakemelő szerkezet túlmelegedéséhez és füstöléshez, vagy akár tűzhöz is vezethet. A visszahívás a 2005 decembere és 2010 decembere között gyártott Yaris, Corolla, Camra, RAV4, Highlander, Tundra, Sequoia és Scion xB modelleket érinti.

Forrás: Toyota

Észak-Amerikában nagyjából 2,7 millió, Európában 1,2 millió, Japánban 600 ezer, a világ más pontjain pedig további 2 millió autót rendelnek vissza a szakszervizekbe ellenőrzés céljából. A vizsgálat egy órát vesz igénybe, és hibás működés esetén kicserélik az alkatrészt.

A Toyota közlése szerint a hiba nem okozott közlekedési balesetet, de az Egyesült Államokban egy autósnak megégett a karja, további 11 esetben pedig károk keletkeztek a járműben. Az utóbbi hónapokban a Toyotának már majdnem 10 millió autót kellett visszahívnia a Takata japán autóipari beszállító által gyártott légzsákok lehetséges hibája miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK