Királyi Ferrarit árvereznek, 763 kilométerrel

ferrari ff
Vágólapra másolva!
A spanyol állam nyilvános árverésre bocsát két Ferrarit. Még I. János Károly volt uralkodó kapta ajándékba az Egyesült Arab Emírségektől négy éve, de a trónra lépő fiának fel kell számolnia az uralkodóház dőzsölését.
Vágólapra másolva!

Mindkét luxusautó négyüléses Ferrari FF modell, az egyik fekete , a másik ezüstszürke, ez utóbbiról tudható, hogy mindössze 763 kilométert tettek meg vele. A spanyol király egyszer sem használta őket. A kikiáltási áruk egyenként eredetileg 350 ezer euró (108,7 millió forint) lett volna, de mivel az egyiken néhány karcolás található, 5000 eurót elengedtek az induló árból.

Forrás: [Ferrari

I. János Károly 2011-ben kapta az akkor vadonatúj Ferrarikat az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnökétől, amikor részt vett a Forma 1-es Abu Dzabi Nagydíjon, amelyen a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg. A király rögtön továbbajándékozta az autókat a spanyol államnak, de a használatában maradt.

Bárki jelentkezhet az árverésre, de biztosítékként le kell tennie a kikiáltási ár 5 százalékát. Október végéig várják az ajánlatokat, a borítékokat november 6-án bontják fel.

Forrás: AFP/Cristina Quicler

I. János Károly tavaly júniusban adta át a trónt fiának, Fülöpnek, akinek az egyik első intézkedése volt, hogy megtiltotta a királyi család tagjainak a drága ajándékok elfogadását. Az uralkodóház megítélése ugyanis mélypontra került egyebek mellett azért, mert a gazdasági válság ellenére a király folytatta költekező életmódját, drága külföldi utazásokon vett részt.