Gyorshajtáson kapták a robotpilótát

Tesla Model S
Vágólapra másolva!
Tetszik vagy sem, egyre több gyártó foglalkozik az önvezető autók fejlesztésével. Az elsők között a Tesla épített szériában ilyen funkciót az autóiba, ám ahogy a példa mutatja, azért még van mit csiszolni rajta.
Vágólapra másolva!

A múlt héten jelent meg a Tesla Model S-hez a legújabb, 7.0-s szoftver, amely már tartalmazza az automatizált vezetés funkciót. A Model X-hez is rendelhető rendszer olyan extrákat is tartalmaz, mint az automatikus sávváltás, önálló parkolás, oldalütközés-figyelmeztetés és vészhelyzeti kormányzás.

Viszont úgy tűnik, hogy a Tesla a sebességét nem mindig tudja jól beállítani. A floridai rendőrség megbüntette a sofőrt, ugyanis egy 60 mérföld/órás szakaszon 75 mérföld/órával hajtott, mindezt robotpilóta üzemmódban. Noha a sebességet a sofőr is beállíthatja, az autónak elvben tudnia kellene az adott szakaszra érvényes sebességkorlátozást, és legalább figyelmeztetést kellene adnia, ha túl nagy a tempó.

Forrás: Tesla

Elon Musk, a Tesla vezére három év múlva már teljesen önállóan vezető járműveket szeretne látni az utakon, amelyek városban és azon kívül is működnek. Jelenleg körülbelül 60 ezer olyan Model S van használatban, amelyek már fel vannak készítve erre, most az amerikai tulajdonosok a 7.0 szoftverrel részben megkapták ezt a lehetőséget. Arra is gondoltak a mérnökök, hogy a rendszer a vezetési adatokat is rögzítse, elemezze, és később ezek a többi Tesla-tulaj számára is hozzáférhetőek legyenek, hogy finomítani lehessen a robotpilóta működését.